Първоначално публикувано от Milcho
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Накъде отива Алфа Ромео!?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Milcho Покажи съобщениеВсе повече и Алфа Ромео се доближава до трагедията сполетяла Ланчия
Дано се вземе някакво решение за марката ,защото другите компаний се развиват и като дизайн и като иноваций,което по принцип винаги си е било присъщо за алфа ромео............
За огромно съжаление марката отдавна не е това което е била преди много години,нито е това което беше и доскоро даже...през последните 5год.
Алфа и Ланчия имат нужда от най-вече свежи пари ,и хора които да подхванат работата присърце ,да вложат страст и носят духа на марката във сърцето си,а разбира се и много работа за да могат да върнат славното минало на тези марки.
За съжаление майката FIAT във момента ги е оставила на доизживяване и не се интересува от тяхното развитие ,поне така изглежда,а си гледа лекотоварната гама на FIAT profesional ,продава се абсолютно добре във цяла Европа и не само,фирмата е от първите по продажби мисля във тази гама,а от там се печели най-добре...
Алфа не трябва да бъде продадена ,а FIAT трябва да се погрижи за нея,защото продадат ли на VAG -групата примерно може и друг да е без значение,това означава че със АЛФА наистина е свършено,ако ще и 15 модела да направят,аз мисля че постепенно новия собственик на марката ще погубят и последната доза италянски дух и страст във марката и ще се изгуби харектерът на Алфа Ромео.
-Представете си: Нови модели на Алфа подобрени във всички насоки,(за дизайна не е сигурно),перфектни да кажем,които се продават неочаквано добре..........марката се развива какво по добре от това...............НО до там ,истинското усещане ,спортния дух,начина по който те е карала да се чустваш старата ти алфа да кажем,усмивката на лицето ти дори,това че незнайно как те кара винаги като паркираш и тръгнеш,преди да се скрие от погледа ти,да се обърнеш и да я погледнеш и още куп неща от характера на една АЛФА ,дори и лошите страни,които също не са малко и т.н..!
Всичко това е просто е изчезнало,
алфата не е това което очакваш,скучна,безлична,безразлична дори-към собственика си,което е неприсъщо за една алфа,няма е тръпката която винаги е носила марката,със 2 думи обезличена и превърната във поредния скучен немски варел,който е здрав, надежден,мощен...и т.н ,Но Без Душа.....
Алфа Ромео винаги e била религия и начин на живот за феновете си,създадена за хора които имат специално отношение и уважение към Алфа Ромео,които умеят да изпитат удоволствието от марката,или истинските алфисти ,придобили колата си единствено и само слушайки сърцето си,след това наслаждавайки се на всеки един момент,от шофирането на колата си.и т.н .
Тази тръпка изчезне ли,считайте че e погубена напълно,тогава кой алфист би си купил подобна алфа........??? Аз бих потърсил алфа
на старо,носеща истинския дух на марката
Във следствие на преродената марка,ще се появат куп нови фенове на марката,наречени алфисти,без дори да подозират за истинската алфа,която чрез характера си те е карала да се чустваш по необясним начин....!!!
Алфа Ромео НЕ трябва да се продава според мен,това ще е пагубно за духа който носи марката....!Обаче имам предчуствието,че марката до няколко години ще се превърне във истинска Екзотика,насочена само и единствено във производството на лимитирани серии,предназначени за заможни клиенти решили да попълнят колекцията със подобна кола.Ако стане така от една страна добре,но от друга лошо тука във БГ няма да можем да се класираме във никакъв случай дори и за алфа на старо.Last edited by dilian alfa gtv; d.m.y г., 10:08.Alfa romeo GTVex
Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
Аudi A3 1.8 20V 02"
Comment
-
FIAT вече взе духа на марката,остави я уж за по-добри времена,когато ще имат пари,но тези времена не идват и няма да дойдат в близките 2-3 години. Джулия трябваше да е излязла вече,но по стар обичай FIAT о*раха нещата и отложиха излизането с почти 2 години. Ами много хубаво 2 години само с 2 модела на пазара,това ако не е умишлено затриване не знам какво е. А относно VAG,дори и те имат спортен дух вече и най-важното е,че се развиват. Двигатели имат много,шасита-все ще направят едно-две-три свестни(за мястото където искат да позиционират марката ще им трябват),дизайна- Валтер Да Силва (предполагам знаеш,че той е правил дизайна на колата ти и има не лоши попадения и в редиците на VAG) също така могат да продължат да ползват услугите на дизайнерските студия и резултата да е много добър.
И накрая нещо интересно Очаквайте скоро това и с АлфаAlfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02
Comment
-
Вярно е това трябва да се търсят алтернативи,защото фиат се отнасят крайно несериозно и имат голяма вина за състоянието на марката във момента,каквото не е било никога,и мислят единствено за развитие на тяхната си лекотоварнагама FIAT,която не изиска огромни средства за развиване на даден модел,а във същото време е търсен и се продава,от колкото да мислят за алфа ,да наливат маса пари години наред за разработката на автомобил който после трудно се продава.Ако мисля правилно,не очаквам нещата да се променят честно казано,а има и друго че фиат не им пука имат чуство за собственост и малка доза национализъм дори и да звучи пресилено и няма да продадът,защото като цяло компанията не е във затруднено положение,а точно обратното компанията е във челните позиций автомобилни гиганти във света и имат възможност да купуват компаний във подобно затруднено положение.От тази гледна точка Алфа ще си остане тяхна със по 2 модела на 5год и това е,или както казах ще се насочат във ограничено производство лимитирани серии.Alfa romeo GTVex
Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
Аudi A3 1.8 20V 02"
Comment
-
Колеги,много сте прави и вие,но все пак всичко е пари,а Фиат в момента не са в много цветущо финансово състояние,все пак по тази причина спряха развойната дейност по доста модели.А както казахте един лекотоварен Фиат да бъде разработен трябват сигурно 10 пъти по-малко пари,отколкото за един нов модел на Алфа,а в същото време Фиат се продава доста добре с хубави печалби и много ясно,че ще се набляга на него.А алфа е вече просто едно име,няма нито производствена,нито развойна база,а всичко се прави от Фиат и се слага само емблемата на Алфа после.Така,че не е чудно,че от концерна майка не искат да наливат пари в развитието и производството на нещо,което е с нужда от голяма инвестиция,която ще се възвърне много бавно във времето и то с малки печалби,при условие,че тези производствени и развойни мощности могат да се занимават с доста по-печеливши в момента машини.А може би и малко хора знаят,че Фиат произвеждат и доста коли от други марки на "ишлеме" (например Опел Корса),а това са сигурни и постоянни печалби и заети мощности за производство,без да се налага да се чудят дали и как ще се продадат тези коли после.Но също е вярно,че в менъджерско отношение Фиат са доста зле,ако не броим Ферари,че те са всепризнати търговци с перфектен маркетинг,все пак те направиха новите модели на Мазерати,които се продават доста добре.Но те не са масови коли и Ферари може спокоино да поеме и част от тяхното производство.И все пак да се молим да не стигне и Алфа до нивото на Ланчия,която се върна 15години назад с "новите" си модели и вече е тотално обизличена,само погледнете новата Тема-10годишна Е-класа с грозен дизайн,като на тухла четворка.Къде са невероятният дизайн,иновационните технологии,спортния дух и постижения,пък и макар с капризите си и не най-добрата сглобка.Просто ми се плаче,от 10 годишен се занимавам с коли и винаги в сърцето са ми били италианските коли и най-вече Ланчия и Алфа(достатъчно е човек само подписа да ми види и да си помисли,че съм луд),но в момента дори и да имам пари да си купя нова кола,аз не мога да си харесам нито един нов италиански модел,особено като спряха вече и 159 от производствоFIAT TEMPRA SW 2.0i 4x4 93г.;ALFA 155 1.8 8V 95г.;LANCIA DEDRA 1.8 8V 95г.;Peugeot 205GTI
Comment
-
Аз имам един въпрос. Сега след спирането на 159, кога и дали избщо ще пускат в производство Джулия. По този въпрос аз нищо никъде не прочетох. До колкото знам по време на салона във Фракфурт единствената новост на щанда на Алфа ще е подготвената за сериино производство 4С.Alfa Romeo 156/1.8 T.S/ 144 h.p.
Comment
-
Тази информация намерих аз. Не знам колко е актуална към момента.
http://www.newsmaker.bg/post/view/ar...B0+2013+%D0%B3.Alfa Romeo 156/1.8 T.S/ 144 h.p.
Comment
-
Първоначално публикувано от B. Stamatov Покажи съобщениеТази информация намерих аз. Не знам колко е актуална към момента.
http://www.newsmaker.bg/post/view/ar...B0+2013+%D0%B3.Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02
Comment
-
Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщениеФеновете са тук и са винаги с марката,но моделите липсват. Да продават компанията на VW за 2 млрд.(на толкова е оценена) и да се молим да се случи нещо хубаво с нея
Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
146 1.4 - Темпераментната друсалинда
Fiat Punto 1.2 - Сефтака
Comment
-
А това видяхте ли го ?
http://editorial.autos.msn.com/lista...2074>1=22012
Чакам Пинко да вземе да го тества и да разкаже
Last edited by DiStefano; d.m.y г., 09:54.Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Comment
-
Камал, Кубанг...
За чий им е на Фиат Мазерати SUV, като можеше да е алфов същия тоя SUV?
За мен Порше си развалиха имиджа с техния Кайен, същото и ся ше го бъде и с Мазератито.Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"
Comment
-
Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщениеКамал, Кубанг...
За чий им е на Фиат Мазерати SUV, като можеше да е алфов същия тоя SUV?
За мен Порше си развалиха имиджа с техния Кайен, същото и ся ше го бъде и с Мазератито.
кайен може да е грозен и да харчи като ламя ама е със страхотно поведение и на пътя и на офроуд (естествено не тежък офроуд)
продажбите им са през тавана както казват братят англичаниLast edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 13:41.sigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщениеТова Мазерати е на базата на Гранд Чероки и ще може да се поръчва с три мотора - Ферари, Пентастар(Крайслер) и дизел на ВМ ...Lexus IS200
Comment
Comment